Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Πανορθόδοξης συνδιάσκεψης που έγινε στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου με θέμα τις Αιρέσεις.

Η πανορθόδοξη συνδιάσκεψη έγινε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η ΛΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2019.

Θέμα της συνδιάσκεψης είναι η «Όψεις του μυστηρίου της ανομίας. Αντιτριαδικές – Αποκρυφιστικές – Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Κατά την πρώτη ημέρα τελέσθηκε Αγιασμός επί της ενάρξεως της συνδιάσκεψης και αναγνώσθηκαν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και έγιναν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην ΛΑ΄ Πανορθόδοξη διάσκεψη και τον Mητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, πρόεδρο της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων.

Ακολούθησε η πρώτη εισήγηση από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, υπέρτιμο και έξαρχο Κρητικού και Μυρ­τῴου Πελάγους, κ. Δαμασκηνό με θέμα η ”περί Θεού αντίληψης της νέας εποχής”.

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Σ.Ε. επί των Αιρέσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.