Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουνίου 2018, η ετήσια γενική Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ταλλίνης.

Οι εργασίες της Συνελεύσεως ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης κ. Στέφανος, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Τάρτου κ. Ηλίας, Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής.

Των εργασιών της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως προήδρευσε ο Μητροπολίτης Στέφανος, ενώ μετείχαν οι Επίσκοποι της Ιεράς Συνόδου, οι κληρικοί της Εκκλησίας της Εσθονίας, η Γερόντισσα Θεοφίλη της Σκήτης του Αγίου Ιωάννου και οι λαϊκοί αντιπρόσωποι των ενοριών της Εσθονικής επικράτειας.

Κατά την έναρξη των εργασιών αναγνώστηκε το σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επευλόγησε την Κληρικολαϊκή Συνέλευση τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής επετείου της συμπληρώσεως εκατό ετών από της συστάσεως του πρώτου Εσθονικού Κράτους (1918 – 2018).

Συγκεκριμένα, ο Πρώτος της Ορθοδοξίας, σημείωσε στο βαθυστόχαστο μήνυμά του ότι «Η ιστορική επέτειος της εφετεινής συμπληρώσεως εκατόν ετών από της συστάσεως του πρώτου Εσθονικού Κράτους ασφαλώς και απετέλεσε σημαντικώτατον σταθμόν ουχί μόνον διά την πορείαν και διαμόρφωσιν της Εσθονικής Δημοκρατίας και της εν ελευθερία διαβιώσεως του ευγενούς και ευσεβούς Εσθονικού λαού, αλλά και δια την της τοπικής Εκκλησίας τοιαύτην, της ευλογηθείσης υπό του αγαθοδότου Θεού ίνα ευρίσκηται υπό την κανονικήν σκέπην και προστασίαν της Μητρός Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας».

Στο χαιρετισμό του, τέλος, ο Παναγιώτατος προέτρεψε τα μέλη της Κληρικολαϊκής συνελεύσεως να μην απομακρύνονται από το σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι«Όλοι οι Ορθόδοξοι ανήκομεν εις εν σώμα, έχον ως κεφαλήν τον Χριστόν. Παρά τας τοπικάς παραδόσεις εκάστου έθνους, διακηρύττομεν την αυτήν πίστιν, την αυτήν Ορθοδοξίαν, ακολουθούμεν την αυτήν Ιεράν Παράδοσιν, τους αυτούς Ιερούς Κανόνας, τελούμεν δε την αυτήν Θείαν Λειτουργίαν, το μέγιστον Μυστήριον της μεταδόσεως του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Οιαδήτις παρέκκλησις εξ αυτών δημιουργεί προβλήματα, αλλοιώνει το Ορθόδοξον φρόνημα και, δυστυχώς, απομακρύνει τον κλήρον και τον λαόν από της αληθείας και της γνησιότητος της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας».

Ολοκληρώθηκε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας

Ολοκληρώθηκε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας

Ολοκληρώθηκε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας


Ολοκληρώθηκε η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.