Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό ετών (1920-2020) από την κοίμηση του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού και μυροβλήτου πραγματοποίησαν Εσπερίδα μέσω τηλεσυνεδρίασης την 4η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 με τίτλο ¨Νεκταρίου νέκταρ¨ εις μνήμην του μακαριστού μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Τους συνέδρους υποδέχτηκε πατρικά, μέσω της τηλεδιάσκεψης, ο φιλοξενών Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ενθέρμως στην προσωπικότητα και τη θέση του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μέσα στο Αγιολόγιο και τη ζωή της Εκκλησίας μας καθώς και με συγκινητικά λόγια στο πρόσωπο του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, του οποίου ως γνωστόν υπήρξε πνευματικό τέκνο και ανάστημα.

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων κ. Μιχάλης Τσακιράκης, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τη θυσιαστική ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθώς και στη πατρική αγάπη με τη οποία αγκάλιαζε ο μακαριστός Πέτρας κυρός Νεκτάριος τους Θεολόγους της Κρήτης.

Πρόεδρος της τηλεσυνεδρίασης η κα Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Κρήτης, με βοηθό τον κ. Ρηγινώτη Θεόδωρο καθηγητή Θεολόγο-συγγραφέα.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κα Ιωάννα Κριτσωτάκη εκπαιδευτικός θεολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα, «Η παιδαγωγική σκέψη του αγ. Νεκταρίου», ακολούθησε ο κ. Δημήτριος Χοιλούς, Δρ. θεολόγος-Συγγραφέας, με θέμα εισηγήσεως «Το πρόσωπο της γυναίκας στην ποιμαντική του αγ. Νεκταρίου». Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κ. Ανδρέας Φαρσάρης εκπαιδευτικός θεολόγος με θέμα, «Αμαρτία και Λύτρωση μέσα από το έργο του αγ. Νεκταρίου ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ» και ακολούθησε η εισήγηση του ο π. Αντωνίου Μπιλάλη, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγού – Συγγραφέως, με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος και ο σπερματικός λόγος».

Ακολούθησε συζήτηση μέσω της τηλεδιάσκεψης με τα Μέλη του Παγκρητίου Συνδέσμου και τους Συνέδρους.

Όλοι οι σύνεδροι μίλησαν εμπεριστατωμένα για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου και τον τρόπο που συνδύαζε αγιότητα και παιδεία, θεολογική και θύραθεν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος μαζί με τον Πρόεδρο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων κ. Μιχάλη Τσακιράκη, τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Ρουσάκη, και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Λίλη βρίσκονταν όλη τη διάρκεια της Τηλεδιασκέψεως στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού» στο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «Θεομήτωρ».

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για τη φιλοξενία και την αγάπη του προς τον Σύνδεσμο καθώς και όλα τα Μέλη του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, του Θεολόγους της Κρήτης που μετείχαν ευχαρίστως στην Εσπερίδα του Συνδέσμου μέσω της Τηλεδιάσκεψης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

17.50-18:10 : Είσοδος Συνέδρων στον παραπάνω σύνδεσμο.
18:10-18:30 : Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένειος Χαιρετισμοί-Έναρξη

Προεδρείο: κα Ιωάννα Α Ραμουτσάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ Κρήτης με βοηθό τον κ. Θ. Ρηγινιώτη Θεολόγο συγγραφέα.

18:30-18:50 κα Ιωάννα Κριτσωτάκη εκπαιδευτικός θεολόγος, με θέμα, «Η παιδαγωγική σκέψη του αγ. Νεκταρίου»
18:50-19:10 ο κ. Δημήτριος Χοιλούς , Θεολόγος, Dr Θεολογίας-Συγγραφέας, με θέμα «Το πρόσωπο της γυναίκας στην ποιμαντική του αγ.Νεκταρίου»
19:10-19:30 ο κ. Ανδρέας Φαρσάρης, Θεολόγος Mr θεολογίας με θέμα, «Αμαρτία και Λύτρωση μέσα από το έργο του αγ. Νεκταρίου ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ».
19:30-19:50 ο π. Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγός – Συγγραφέας, με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος και ο σπερματικός λόγος»
19:50- 20:30 Ερωτήσεις διευκρινίσεις – τοποθετήσεις
20:30 Συμπεράσματα και λήξη συνεδρίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.