Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην Εκκλησία της Πολωνίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη
Κατά την πενθήμερη διαμονή του στη Βαρσοβία ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας είχε επισκέφθηκε ναούς της πολωνικής πρωτεύουσας, την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας, είχε συνομιλίες με Ιεράρχες και κληρικούς της εν Πολωνία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας ενώ αναγορεύθυκε Επίτιμος Διδάκτορας της Χριστιανικής Ακαδημίας Βαρσοβίας.

Χθες, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, λίγο πριν την επιστροφή του στα Τίρανα, ο Μακαριώτατος μαζί με τη συνοδεία του, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Σπυρίδωνα, επισκέφθηκαν τον στρατιωτικό καθεδρικό ναό της Αγίου Γεωργίου και της Αίθουσας Μνημείων της Ορθοδόξου Ταξιαρχίας του Πολωνικού Στρατού.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα αναχώρησαν για το αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας όπου εκεί τους αποχαιρέτισε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επισκέφθηκε την Πολωνία μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου κ. Σάββα. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας στα τριάντα χρόνια που βρίσκεται στο πηδάλιο της εν Αλβανία Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.