«12.12.2020. Δύο αριθμοί που επαναλαμβάνονται. 12 Δεκεμβρίου 2020. Ημέρα ορόσημο για την Ομογένεια μας στη Σκανδιναυΐα, με την ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαίνισης του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, 130 χρόνια ακριβώς μετά την ανέγερση του ναού στην καρδιά της Σουηδικής πρωτεύουσας, το 1890» γράφει σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και συνεχίζει:

«Ημέρα δοξολογίας και ευχαριστιών προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό και προς τον προστάτη και πολιούχο του ναού Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
Πέρυσι, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, ολοκληρώθηκε η εξωτερική εκ βάθρων ανακαίνιση του ναού.
Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, του θανατηφόρου ιού που στέρησε τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, η ιστορική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα προσεύχεται για τα θύματα της πανδημίας και για όλους όσοι επλήγησαν από τη νέα αυτή μάστιγα των καιρών μας παντοιοτρόπως.

Αξιωθήκαμε να βρεθούμε πολλές φορές στο υψηλότερο σημείο του ναού, περίπου σε ύψος 15 μέτρων, και να αγγίξουμε την ουρανία του ναού, δηλαδή το ταβάνι.
Έφυγαν οι σκαλωσιές κι έτσι θα αξιωθούμε να λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα στον άρτι ανακαινισθέντα ναό.
Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Άγιο Γεώργιο, οι μεσιτείες και η καθοδήγηση του οποίου, αξίωσε την τοπική μας Εκκλησία να ολοκληρώσει το ιστορικό αυτό εγχείρημα. Ευχαριστώ, επίσης, όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο, είτε εργάστηκαν, είτε ενίσχυσαν οικονομικά, ηθικά και προσευχητικώς την ιερή αυτή προσπάθεια. Σας ευχαριστώ όλους από καρδίας.
+ Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.