Με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αναγνωστόπουλου και θέμα της ομιλίας του “Παράτεινον το έλεός σου τοις γινώσκουσί σε...", ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018», χρονικής διάρκειας 22 ημερών (από 7 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό μας, με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο π. Στέφανος αρχικά ανέλυσε θεολογικά τον ψαλμικό στίχο “Παράτεινον το έλεός σου τοις γινώσκουσί σε…” και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφαλαιώδες θέμα της πνευματικής συνέπειας με βάση τις εντολές του Ευαγγελίου. “Ελεημοσύνη, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη είναι η αρχή της κατά Χριστόν ζωής”, είπε.

“Το επιστέγασμα όλων των πνευματικών προσπαθειών είναι η προσευχή και η μυστηριακή ζωή”. Αναφέροντας πολλά παραδείγματα από την ανεξάντλητη εμπειρία του, εξήγησε με απλά λόγια, το πώς ο πιστός με ταπείνωση και επίγνωση της αμαρτωλότητάς του, μπορεί να δεχθεί την ενοίκηση του Αγίου Πνεύματος στη συντετριμμένη και τεταπεινωμένη καρδιά του.

Ο ομιλητής στον επίλογο του έδωσε στο πυκνό ακροατήριό του να συνειδητοποιήσει την ευθύνη που έχει έναντι της αγάπης του Θεού και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να ζήσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του, προκειμένου να ευαρεστήσει το Θεό με τα έργα της μετανοίας του και της απόλυτης εμπιστοσύνης στο πανάγιο θέλημά Του.

Ο επίλογος των φετινών “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018” έγινε από τον π. Ματθαίο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς, που καθημερινώς και ανελλιπώς έδιναν το παρόν σε όλες τις καθημερινές εκδηλώσεις, τους δεκάδες εθελοντές, που για μεγάλο χρονικό διάστημα προ της ενάρξεως των εκδηλώσεων και κατά τη διάρκειά τους, προσέφεραν ανιδιοτελώς την πολύτιμη βοήθειά τους και τέλος τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, που κυριολεκτικά εκδαπανήθηκαν για την επιτυχία των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων. Ευχή όλων, όλα όσα ακούστηκαν να μην γίνουν αναμνήσεις, αλλά πνευματικοί οδοδείκτες “μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες εἰς τὴν ἑνότητα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ” (Εφ. 4,13)

Όλοι πλέον, αναμένουμε με πολύ υπομονή και προσευχή τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019».


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.