Με τη λήξη της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023 οι φετινές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, στις οποίες συμμετείχαν, σε πέντε συνολικά περιόδους, περίπου πεντακόσια αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, σε κατανυκτικό κλίμα, με τους κατασκηνωτές να ψάλουν με ευλάβεια τον Παρακλητικό Κανόνα.

Ακολούθως και αφού έγινε η παρουσίαση των ομάδων, μίλησε ο αρχηγός της περιόδου, ιατρός κ. Παναγιώτης Μανιατάκος, ο οποίος αφενός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ψυχωφέλιμη παρουσία του και το ανύστακτο ενδιαφέρον του, αφετέρου αναφέρθηκε στα όσα σημαντικά απεκόμισαν οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν στις φετινές κατασκηνώσεις.

Παίρνοντας τον λόγο, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη αρχικά τον αρχηγό της περιόδου για την πολύτιμη και συνεπή προσφορά του καθώς και για τα όσα ωφέλιμα ανέφερε στην ομιλία του, τον υπαρχηγό, κ. Χρήστο Τσολάκο, ο οποίος εκτελούσε και χρέη συντονιστή στην τελετή λήξης, τον υπεύθυνο ιερέα της περιόδου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τα στελέχη καθώς και τα παιδιά, για την άψογη παρουσία τους κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παράκλησης. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους κατασκηνωτές έδωσε τις πατρικές συμβουλές του καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ελπίδα και η πίστη στον Θεό μαζί με την εργατικότητά τους είναι αυτά που θα τους εξασφαλίσουν την ευτυχία τους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, τον υπεύθυνο για τον εφοδιασμό π. Ηλία Κοκκορό, τους ιερείς που συμμετείχαν στις προηγούμενες κατασκηνωτικές περιόδους, τα στελέχη, που με υπευθυνότητα κατάρτισαν και εκτέλεσαν ολοκληρωμένα προγράμματα, το βοηθητικό προσωπικό που – σαν άλλοι γονείς – φρόντισε τα παιδιά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και τους προμηθευτές που παρείχαν φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα.

Παράλληλα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισήμανε ότι, αν και οι οικογένειές των παιδιών δεν επιβαρύνονται για τη συμμετοχή στις κατασκηνώσεις, εν τούτοις αρκετοί ήταν οι γονείς που συνέδραμαν είτε οικονομικά, είτε με την προσφορά υλικών αγαθών. Οι ευχαριστίες ολοκληρώθηκαν με τις Ενορίες, που συγκέντρωσαν επί καθημερινής βάσης, με αγάπη και συνέπεια, πολλές προμήθειες.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε κι ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, που – για ακόμη μία χρονιά – επέτρεψε τα πάντα να λειτουργήσουν ομαλά, χωρίς τραυματισμούς, πυρκαγιές ή άλλα απρόοπτα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.