Ολοκληρώθηκαν το εσπέρας της Τρίτης 13 Αυγούστου ε.έ., οι Ιερές Ακολουθίες των Παρακλήσεων προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό των λατρευτικών εκδηλώσεων του λειτουργικού κύκλου της μεγίστης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ποιμαντικά, τους Ιερούς Ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Αγίου Νικολάου Λαγυνών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Κρύων Νερών, Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κριθιάς, Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής, Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νεκταρίου Καβαλαρίου, Γεννήσεως της Θεοτόκου Πέντε Βρύσεων, και το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Περπατούσης της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των εσπερινών του ομιλιών ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τη θέση Της στην Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, καθώς επίσης και περί του ταπεινού φρονήματος και την υπακοή Της στο Θείο Θέλημα.
Παράλληλα ανέπτυξε ωφέλιμους και πνευματικούς λόγους προς τους παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς, συζητώντας στο τέλος με τους εφημερίους και τους ενορίτες για θέματα που αφορούν τις κατά τόπους περιοχές της Μητροπόλεως, προτρέποντας τους στο τέλος, να αξιοποιούν συνεχώς τις ευκαιρίες που δίδει ο Κύριος, ώστε να βιώνουν το Μυστήριο της Καινής Κτίσεως που ευαγγελίζεται η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.