Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια αλλά με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου, του «Παπουλάκη», στην γενέτειρα του Αγίου, το Σταυρό Ιθάκης, το διήμερο της Παρασκευής και Σαββάτου, 22ας και 23ης Μαΐου 2020 αντίστοιχα.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6:30 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, καθώς και των κληρικών της νήσου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο βίο και την προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Ιωακείμ.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της νήσου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοδούλου και των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιθάκης. Τον θείο λόγο κήρυξε, τη σεπτή αδεία κι ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο π. Σπυρίδων αναφερόμενος στις αρετές και τα θαύματα του Αγίου, πριν αλλά και μετά την κοίμησή του.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Σπυρίδων δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις αναστάσιμες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ευχόμενος έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα δια πρεσβειών του Οσίου Ιωακείμ.

Με την σειρά του ο εφημέριος Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Βαρδουνιώτης ευχαρίστησε τον κλήρο και το λαό, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τα ιερά αναλόγια καθώς και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς φορείς του τόπου για τη συμμετοχή τους στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.