Κ. Μοθωναίου: «Θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια αναστήλωσης, διάσωσης και ανάδειξης θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών της Ι.Μ. Αναφωνήτριας, έργου προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Για την θετική αυτή εξέλιξη, η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου σημείωσε: «Η περιφερειακή αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο αυτό, λόγω του ότι η Ιερά Μονή Αναφωνητρίας είναι αναπόσπαστο μνημείο με εκείνο των Στροφάδων δεδομένου ότι εκεί μόνασε ο Άγιος Διονύσιος, εκεί συγχώρεσε τον φονιά του αδελφού του και εκεί υπερέβη την ανθρώπινη φύση. Θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια αναστήλωσης, διάσωσης και ανάδειξης θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων. Την Τρίτη πήγαμε με την αρχαιολόγο στην Αναφωνήτρια. Ολοκληρώθηκε όλη η διαδικασία και ταυτόχρονα εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η καινούργια μελέτη που έχει γίνει για τον περιβάλλοντα χώρο, την είσοδο της Αναφωνήτριας, την αποκατάσταση των κελιών, του πύργου και του ελαιοτριβείου».

Όσον αφορά την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης των Κήπων, η Αντιπεριφερειάρχης, είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι για το έργο που ξεκίνησα ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, την Παρασκευή κατεβαίνει τετραμελής Επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού, με τον μηχανικό, ώστε να εγκαταστήσει τον εργολάβο. Είναι πολύ σημαντικό έργο για μένα, αλλά και για όλους τους Ζακυνθινούς. Η εκκλησία αυτή γκρεμίστηκε και έχουμε την υποχρέωση να την ξανακατασκευάσουμε. Είναι ένα έργο ύψους 450.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.