Στις 29 Ιουλίου 2018 ολοκληρώθηκε η παραμονή στη Μόσχα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’.

Στο αεροδρόμιο «Dοmodedovo» της Ρωσικής πρωτεύουσας τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προέπεμψαν οι Μητροπολίτες: Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Κυρήνης Αθανάσιος, Έξαρχος του του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, Ίστρας Αρσένιος, Α’ βικάριος του Πατριάρχη για την πόλη Μόσχας, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί Διορθοδόξων Υποθέσεων, κληρικοί της Μόσχας.

Σημειωτέον ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος επισκέφθηκε τη Μόσχα από 26 έως 29 Ιουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 1030 ετών Βαπτίσεως των Ρως.

Στις 27 Ιουλίου στην κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ οι δύο Προκαθήμενοι είχαν αδελφική συνομιλία.

Στις 28 Ιουλίου 2018, την ημέρα μνήμης του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ και ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος τέλεσαν Ιερό Συλλείτουργο στην Πλατεία Ι. Ναών του Κρεμλίνου Μόσχας και ηγήθηκαν της λιτανευτικής πομπής μέχρι τον ανδριάντα του Βαπτιστού των Ρως στην Πλατεία Μποροβίτσκαγια, όπου ετελέσθη εόρτια δοξολογία.

Ολοκλήρωση της επισκέψεως του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας στη Μόσχα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.