Με την πατρική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδας κ. Γεωργίου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 οι εργασίες της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων.

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ στον Παρνασσό, σε μια τοποθεσία που βοηθά στην πνευματική ενατένιση και την επαφή με το θείο.

Ο π. Αθανάσιος Κώτσου και η πρεσβυτέρα Ελένη ως υπεύθυνοι της κατασκήνωσης μαζί με ομάδα των νέων στελεχών της κατασκήνωσης διακόνησαν με αγάπη και διάθεση χαράς το σύνολο των συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στον χαιρετισμό του “η Εκκλησία, μας ζητά να σκεπτόμαστε και τον άλλο, τον συνάνθρωπο μας, τον διπλανό, για την δημιουργία των συνθηκών για μια άλλη κοινωνία, έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας και ζωής εν Χριστώ που κορυφώνεται στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας”.

Στην διάρκεια του τριημέρου 126 νέες και νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο λειτουργικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Στο ακαδημαϊκό σκέλος πραγματοποιήθηκαν 9 εισηγήσεις και συνολικά 12 ομαδικές συναντήσεις αναστοχασμού από τους 4 ειδικούς ψυχικής υγείας.

Στο λειτουργικό σκέλος οι κατασκηνωτές συμμετείχαν σε δύο κατανυκτικές Θείες Λειτουργίες στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ, ενώ πραγματοποιούνταν καθημερινά απόδειπνο και πρωινή προσευχή στο εκκλησάκι της κατασκήνωσης που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αδριανό, Ναταλία, Κήρυκο και Ιουλίττα με συμμετοχή στο χορό των ψαλτών, νέων του τριημέρου.

Με την καθοδήγηση στελεχών έγιναν δύο πεζοπορίες ανάβασης στην τοποθεσία Σταυρός στο όρος Παρνασσός και μαζί με την ψυχαγωγία στο χώρο της Τραπεζαρίας, δημιούργησαν μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, από τους οποίους σε ποσοστό 60% συμμετείχαν και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Σημαντική είναι η αναφορά με ευγνωμοσύνη, σε μια σειρά από πρόσωπα και φορείς, πέραν της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, χωρίς την συμπαράσταση των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του φετινού μας τριημέρου, ούτε ως προς τον προγραμματισμό ούτε ως προς την δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής όλων μας:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Aρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος.

Ο Γέροντας Ελισαίος και η Ιερά Μονή της Σιμωνόπετρας έχουν αγκαλιάσει πατρικά την προσπάθεια και την στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μέσω του υπευθύνου γραφείου νεότητας και ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας π. Βαρνάβας Γιάγκου.

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως μέσω του π. Γεωργίου Μίλκα και την ενορία του Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Οι εκδόσεις Εν Πλω οι οποίες, πέρα από την ευθύνη εκδόσεων των εισηγήσεων σε μορφή τόμου από κάθε Πανελλήνια Συνάντηση, σηκώνουν και μέρος του οικονομικού κόστους της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους υπάρχει κάθε μήνα ψηφιακή σύναξη των συμμετεχόντων νέων στην Πανελλήνια διοργάνωση, υπό την ευθύνη των κ. Λάππα και κα Δράγου, με τη συμμετοχή εισηγητών, ενώ από το προηγούμενο έτος και με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και την υποστήριξη του ιερατικού προϊσταμένου π. Θεωνά Μπακάλη, λειτουργεί μηνιαία σύναξη Ορθοδόξων Νέων και στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου, με τον κ. Λάππα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.