Με τις ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.Μακαρίου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίο βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βουνού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, έχει φτάσει στα τελικά στάδια της κατασκευής του.

Το κυρίως μέρος του ναού ολοκληρώθηκε, ενώ τα εκκλησιαστικά αντικείμενα που θα τοποθετηθούν εντός του ναού αναμένονται να φθάσουν από την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η αποστολή των αντικειμένων καθυστέρησε, όμως το Μοναστήρι πρόσφατα επικοινώνησε με τους κατασκευαστές στην Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε ότι σύντομα θα αποσταλούν, με αναμενόμενη παραλαβή πριν τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι το παρεκκλήσι έχει κατασκευαστεί σε ρυθμό βυζαντινό, σύμφωνα με τη μορφή του Καθολικού της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Η κατασκευή του παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου κατέστη δυνατή μετά από μεγάλη δωρεά του Καστελλοριζιού κ. Νικόλαου Κακούλα, ο οποίος κάλυψε όλο το ποσό κατασκευής του ναού στη μνήμη της συζύγου του Αναστασίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.