Το "ματωμένο" φεγγάρι θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό στις 26 Μαΐου και θα είναι ορατό σε περιοχές της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, Ανατολικής Ασίας, της Χαβάης και της Αλάσκας.

Πλησιάζει το πρώτο Ματωμένο Φεγγάρι του 2021. Από πού θα είναι ορατό και πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε live στο διαδίκτυο.
Μία «ανάσα» απέχει η πρώτη ολική σεληνιακή έκλειψη του 2021 ή αλλιώς το πρώτο Ματωμένο Φεγγάρι του έτους.
Ειδικότερα, το απόκοσμο αλλά και εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο -κατά το οποίο το φεγγάρι «βάφεται» με αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου- αναμένεται στις 26 Μαΐου και θα διαρκέσει για περίπου ένα τέταρτο.
Το χρώμα του φεγγαριού θα εξαρτηθεί από τα σωματίδια σκόνης και τα διαφορετικά μήκη κύματος των χρωμάτων που θα φτάσουν στην επιφάνεια του φεγγαριού, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Today.

Μαγεμένος ο πλανήτης από το Ματωμένο Φεγγάρι, την μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα

Τι είναι η ολική σεληνιακή έκλειψη;
Οι σεληνιακές εκλείψεις σημειώνονται όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται σε μία ίσια γραμμή.
Στην περίπτωση της ολικής σεληνιακής έκλειψης, η Γη «έρχεται» ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη και εμποδίζει τις ακτίνες του ηλίου να φτάσουν στο φεγγάρι.
Η έκλειψη αυτή εμφανίζεται μόνο στην πανσέληνο. Ωστόσο, μια σεληνιακή έκλειψη μπορείτε να τη δείτε με γυμνό μάτι, σε αντίθεση με την ηλιακή έκλειψη.
Τι είναι το Ματωμένο Φεγγάρι;
Σύμφωνα με τη NASA, το Ματωμένο Φεγγάρι εμφανίζεται κατά την έκλειψη σελήνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.