Την παραμονή 25 Οκτωβρίου της μεγάλης εορτής του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, γίνεται και’ έτος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης Του, μεγαλοπρεπής λιτάνευση του σκηνώματος και της εικόνας Του.

Συνήθως συμμετέχουν δεκάδες Αρχιερείς, όχι μόνο Ελλαδίτες αλλά πολλές φορές και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Οικουμένης. Με αποτέλεσμα να εορτάζεται μεγαλοπρεπώς και πανδήμως ο Θεσσαλονικεύς Άγιος Δημήτριος, ο Μυροβλήτης.

Μετά την παραίτηση του Παναγιωτάτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στις 7-8-2023, η Ιερά Σύνοδος όρισε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 Τοποτηρητή της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Έτσι φέτος, επί “ΑθηναΪκής τοποτηρητείας”, έγινε μία λιτή λιτανεία, σε “στενό οικογενειακό κύκλο” με τρεις μόνο Αρχιερείς, χωρίς την μεγαλοπρέπεια και τις τιμές που αρμόζουν στον Μεγαλομάρτυρα της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης. {ήμαρτον Άη-Δημήτρη μας}.

Έλαβαν μέρος οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας ως εκπρόσωπος του κ.κ.Ιερωνύμου, Φλωρίνης κ.Ιουστίνος και Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.