Στον εσπερινό χοροστάτησε ο νεοεκλεγμένος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ενώ μαζί του συμπροσευχήθηκαν, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος.

Με τους πιστούς να συρρέουν συνεχώς και σε πραγματικό κλίμα κατάνυξης, ολοκληρώθηκε σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2021, ο λαμπρός πολυαρχιερατικός εσπερινός στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου του νησιού μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο νεοεκλεγμένος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ενώ μαζί του συμπροσευχήθηκαν, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος.

Πλειάδα ιερέων πλαισίωσε τους Αρχιερείς κατά τον εορταστικό αυτό εσπερινό.

Πολλοί, ακόμη, πιστοί, προσέτρεξαν στο μοναστήρι των Ομαλών για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους, ή όπως λένε τον πολύτιμο θησαυρό τους. Αυτές τις ημέρες μάλιστα η ιερά Μόνη του Αγίου μας είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα απανταχού της γης.

Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στο θεόπνευστο λόγο του αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου καθώς και στην οσιακή προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την θεογνωσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους.

Τέλος, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου.

Φέτος, τόσο ο Μεγαλοπρεπής Αρχιερατικός Εσπερινός όσο και η αυριανή Πανηγυρική θεία Λειτουργία καλύπτονται απευθείας από το τηλεοπτικό σταθμό IONIAN Channel κάτι που χαροποίησε κλήρο και λαό.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου Σπύρος Ματιάτος, ο αντιδήμαρχος Σάμης Σπύρος Σπαθής, πρόεδροι Κεφαλλονίτικών συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε ιερά Αγρυπνία με ιερείς και πιστούς να ψάλλουν τα εγκώμια του Αγίου μας.

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.