Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι εντός Φεβρουαρίου προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να κληθούν να καταχωρήσουν τα σχετικά δεδομένα και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό του ποσού των παγίων δαπανών, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα τέσσερα κριτήρια
Για να λάβουν κρατική ενίσχυση βάσει των παγίων δαπανών τους οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρούν 4 κριτήρια:

Να ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους
να έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019
να καταγράφουν σημαντική ζημιά κατά το προηγούμενο έτος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Προσωρινό Πλαίσιο
να απασχολούν εργαζόμενους
Η υλοποίηση του μέτρου θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mybusinesssupport της ΑΑΔΕ, είπε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, εντός του μήνα προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να κληθούν να καταχωρήσουν τα σχετικά δεδομένα και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό του ποσού των παγίων δαπανών, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5

Έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5.

Η προθεσμία αφορά τόσο στις νέες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον 5ο κύκλο του προγράμματος όσο και στις επιχειρήσεις που παρέλειψαν να υποβάλουν το αίτημά τους Δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης και όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.