ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022:Η δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών 2022 βρήκε τους μαθητές των ΓΕΛ να δίνουν Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Βιολογία ανάλογα με την ομάδα Προσανατολισμού

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα (06/06), με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τα θέματα στα Αρχαία

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Τα θέματα στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά

Τα θέματα στη Βιολογία

Δείτε τα θέματα στη Βιολογία

Οι απαντήσεις στη Βιολογία

Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα
Τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά, θεωρούνται σε γενικές γραμμές βατά για το σύνολο των υποψηφίων, κλιμακούμενης δυσκολίας και απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Τογιόπουλο Γιώργο, από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ».

Πιο αναλυτικά τα επιμέρους θέματα έχουν ως εξής:

Το θέμα Α είναι ένα κλασικό ζήτημα θεωρίας με απόδειξη ενός θεωρήματος, διατύπωση ορισμών και ερωτήσεις Σωστού -Λάθους.

Στο θέμα Β ελέγχονται βασικές γνώσεις του 1ου κεφαλαίου, όπως η σύνθεση, η αντίστροφη και η εξέταση υποθέσεων του θεωρήματος Ενδιαμέσων τιμών και θα τα χαρακτηρίζαμε ως βατά και πολύ καλά δουλεμένα θέματα σχεδόν από όλους τους υποψήφιους. Το δεύτερο υποερώτημα του Β3 είναι πιο απαιτητικό.

Το θέμα Γ είναι μία άσκηση του διαφορικού λογισμού. Έχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία σε σχέση με το Β θέμα αλλά και πάλι θα το χαρακτηρίζαμε προσιτό ως προς τα ερωτήματα Γ1 και Γ2. Το ερώτημα Γ3 είναι ένα ζήτημα ρυθμού μεταβολής το οποίο παραδοσιακά δυσκολεύει τους μαθητές, αλλά ύστερα από μία προσεκτική ανάγνωση και κατανόηση δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το θεμα Δ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του διαφορικού Λογισμού και η επίλυση του θέματος αυτού προυποθέτει πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών, παράλληλα με σύνθετη σκέψη και κριτική ικανότητα των μαθητών. Είναι ένα θέμα υψηλότερου δείκτη δυσκολίας για καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.