ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ : συνεχίζονται έως την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις από εργαζομένους και εργοδότες των πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων. Η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων (που θα υπολογιστούν με βάση τα 800 ευρώ) θα πραγματοποιηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 11η Δεκεμβρίου.

Για μία εβδομάδα αναστολής το ποσό που θα εισπράξουν είναι 125 ευρώ, για δύο εβδομάδες 267 ευρώ, για τρεις εβδομάδες 374 ευρώ, για τέσσερις εβδομάδες 498 ευρώ και για όλο τον μήνα 535 ευρώ.

Για όσους έχουν ξανατεθεί σε αναστολή, απαιτείται μόνο η δήλωση του εργοδότη τους, για να πιστωθούν τα ποσά απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Μετά τη δήλωση του εργοδότη για την αναστολή της σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr , μόνο στην περίπτωση που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ή επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Η διαδικασία για τις δηλώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου θα είναι η ίδια που ακολουθείται κάθε μήνα από την αρχή της πανδημίας.

Αν ένας εργαζόμενος παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβει ειδική αποζημίωση 534 ευρώ, ενώ αν ήταν σε αναστολή και ολόκληρο τον Νοέμβριο θα λάβει συνολικά 1.334 ευρώ.

Για τις 7 ημέρες του Δεκεμβρίου που συνεχίζεται το lockdown, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται στα 125 ευρώ.

Παραμένει άγνωστο το πότε θα αρθούν τα μέτρα του καθολικού lockdown, η αναστολή συμβάσεων παρατείνεται για ακόμη έναν μήνα, με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να προχωρούν στον επανακαθορισμό της ειδικής αποζημίωσης στα 534 ευρώ τον μήνα για 30 ημερολογιακές ημέρες, όπως ίσχυε και τους προηγούμενους μήνες, με εξαίρεση τον Νοέμβριο που είχε καθοριστεί στα 800 ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.