Για τον 4ο κύκλο του Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται στο ΥΠΟΙΚ είναι να κρίνονται οι εταιρείες με βάση τους τριγμούς που είχαν στα έσοδά τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Και τούτο για να δοθεί έμφαση σε εταιρείες που δέχθηκαν πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες (λόγω των περιοριστικών μέτρων αλλά και του Ιανού). Ήδη έχει ανακοινωθεί πως επιχειρήσεις των Δήμων που έχουν πληγεί θα συμμετέχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο4 χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η μείωση ποσοστού τζίρου και η χρήση ταμειακής μηχανής.

Υπάρχει και μία παράλληλη μεγάλη αλλαγή “φιλοσοφίας”. Εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος του ποσού που θα λάβουν οι επιχειρηματίες θα είναι μη επιστρεπτέο (σ.σ. καθαρή επιδότηση.

Το “μείγμα” δεν έχει ακόμη κλειδώσει για δύο λόγους: πρέπει να φανεί η πτώση τζίρου στα στοιχεία που υποβάλλουν οι εταιρείες αλλά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο το δυνατό περισσότερο στο υγειονομικό πεδίο.

Ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στο 3ο “Athens Investment Forum” εκτίμησε πως την άλλη εβδομάδα μπορεί να αρχίσει η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των ενδιαφερόμενων.

Ανέφερε επίσης πως το μέτρο έχει ήδη χρηματοδοτήσει 120.000 επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και πολύ μικρές.

Επισήμανε πως “η συνολική στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού σχήματος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,1 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του 4ου κύκλου, που θα ακολουθήσει τον Νοέμβριο”.

Η ΚΥΑ θα καταγράφει τον αλγόριθμο με τον οποίο θα υπολογισθεί η διανομή του ποσού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και εταιρείες χωρίς προσωπικό, ενώ για τον τουριστικό τομέα δεν απαιτείται ούτε ταμειακή μηχανή.

Πότε μπαίνουν οι συντάξεις Νοεμβρίου 2020 ΙΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.