Δεκτό έκανε το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου των παραστατικών των αγροτών για την οικονομική τους ενίσχυση, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και σύντομα θα γίνει η τροποποίηση του εγγράφου των δικαιολογητικών, έτσι ώστε να συνεχίσουν οι αγρότες της Περιφέρειας να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους.

Στις 12 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θεοφάνη Παπά με την οποία ανέλυε τι ισχύει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς και τα προβλήματα των Κτηματολογικών Γραφείων στην Περιφέρεια μας.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Ζαννετίδη του ανέφερε ότι κάνει δεκτή την παρέμβαση και συντάσσει την τροποποίηση της σχετικής εγκυκλίου, έτσι ώστε οι αγρότες μας να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις επιδοτήσεις τους.

Αναμένεται στο διαύγεια του ΟΠΕΚΕΠΕ η ανάρτηση της σχετικής εγκυκλίου

Αναβολή μέχρι νεοτέρας για ενστάσεις εξισωτικής λόγω τεχνικών προβλημάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την αναβολή μέχρι νεοτέρας για τις ενστάσεις στην εξισωτική αποζημίωση ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα.

Ανακοίνωση τροποποίησης του διαστήματος υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών Πληρωμής του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 έτους 2020.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα για την υποβολή ενδικοφανών προσφυγών πληρωμής του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην από 24.12.2020 ανακοίνωση του Οργανισμού σχετικά με την καταβολή ενισχύσεων του Μέτρου 13 παύει να ισχύει.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους με την έκδοση νέας ανακοίνωσης για τον ορισμό νέας ημερομηνίας έναρξης και λήξης υποβολής ενδικοφανών προσφυγών πληρωμής 2020, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 της υπ΄ αριθ. 562/93601/25.04.2019 ΥΑ (ΦΕΚ 1641/Β΄/13.05.2019) όπως ισχύει.

Στην ανακοίνωση της 25ης Δεκεμβρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρονται τα εξής «Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 της υπ’ αριθ.562/93601/25.04.2019 ΥΑ (ΦΕΚ 1641/Β΄/13.05.2019), οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την 12.01.2021 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την 25.01.2021.

Η υποβολή της προσφυγής συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Λεπτομέρειες υποβολής θα κοινοποιηθούν σε επόμενη ανακοίνωση.».

Από τις 25 και μέχρι τις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθούν όλες οι συντάξεις σε δικαιούχους – συνταξιούχους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις αναφέρει ότι: Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων συντάξεων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
Τρίτη 26 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Φεβρουαρίου θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.