ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ : Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται εφόσον η επιχείρηση έχει ενισχυθεί με επιστρεπτέα προκαταβολή βάσει του Προσωρινού Πλαισίου.

Πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν στα ενοίκια τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Συνολικά, για τον περασμένο Νοέμβριο καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 19,2 εκατ. ευρω σε 176.404 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Για τον Δεκέμβριο δόθηκαν 22,1 εκατ ευρω σε 205.646 δικαιούχους (και προφανώς θα υπάρξουν και άλλη πληρωμή μετά από τους έλεγχους και τις διορθώσεις). Σύμφωνα με τον κ., Σταϊκούρα οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του Ιανουαρίου (το 80% της απώλεια του ονομαστικού μισθώματος) θα καταβληθεί στις αρχές Μαρτίου.

Η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 22 Φεβρουαρίου και όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα δοθεί παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Ως αποτέλεσμα οι πληρωμές θα ξεκινήσουν μεταξύ 5 – 7 Μαρτίου.

Η υποβολή αιτήσεων και σε αυτόν κύκλο συνεχίζεται με φρενήρη ρυθμό, παρότι η συγκεκριμένη φάση αφορά ποσό πληρωμών που δεν ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ (το μικρότερο ποσό που δόθηκε ως τώρα ως Επιστρεπτέα). Είναι χαρακτηριστικό οτι μέχρι χτες είχαν υποβληθεί 505.121 αιτήσεις για τα νέα κρατικά δάνεια της Επιστρεπτέας 6.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών ο 7ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο Απρίλιο ενώ για την χορήγηση των επόμενων κρατικών δανείων θα ληφθεί υπόψιν και το 1ο τρίμηνο του 2021. Συνολικά μέσα από τους 7 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολή θα διατεθούν 8,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ δύο νέες αποφάσεις με τις οποίες διευκρινίζεται ότι η υποβολή των δικαιολογητικών σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή 3 και την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα γίνει στην πλατφόρμα myBusinessSupport έως την 30η Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα όπως ισχύει η απόφαση ΓΔΟΥ 19/2021 η υποβολή των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 γίνεται έως την 30η Μαρτίου 2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.