Φορείς του Ρεθύμνου, παραδοσιακοί σύλλογοι, στρατός, πολίτες και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου βρίσκονται στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου.

Όλα ειναι έτοιμα για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, που αναμένεται απο λεπτό σε λεπτό , στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο, όπου θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και θα ξεκινήσει η τελετή ενθρόνισής του.

Φορείς του Ρεθύμνου, παραδοσιακοί σύλλογοι, στρατός, πολίτες και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου βρίσκονται στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου , όπου σε λίγα λεπτά θα υποδεχτούν τον νέο Ιεράρχη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο νέος μητροπολίτης θα φτάσει στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ώρα 11.30’ π.μ.: Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου Ρεθύμνης, όπου θα λάβει χώρα προσφώνηση – καλωσόρισμα εκ μέρους του Εντιμ. Κ. Γ. Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης και σύντομη αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.

Θα ακολουθήσει πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, δια της οδού Αρκαδίου.

Ώρα 12η μεσημβρινή: Ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ομιλίες καί Ενθρονιστήριος λόγος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Εντός του Ιερού Ναού θα έχουν ήδη εισέλθει οι έχοντες προσωπική πρόσκληση εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, καθώς και αριθμός πιστών, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χωρητικότητας του Ι. Ναού, για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων.

Ώρα 6.00 μ.μ.: Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των ανθρώπων του Τόπου μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.