Η 6η Νοεμβρίου σηματοδοτεί τα οκτώ χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου. Με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή της Τροίας. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής Τροίας Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος με την παρουσία της αδελφότητας της Μονής και Αρχιερέων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο εκφωνήθηκε μια σύντομη ομιλία για τον μακαριστό Πατριάρχη όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε «Η πιο σημαντική παρακαταθήκη του Πατριάρχου Μαξίμου για τις μελλοντικές γενιές και για εμάς είναι η έκκλησή του για την καθαρότητα της πίστης. Στις δύσκολες στιγμές της ζωής της Εκκλησίας είδε την υπόσχεση του Χριστού για τον δρόμο προς τη σωτηρία και την αιώνια ζωή. Οι ένδοξοι πρόγονοί μας μας εκπαίδευσαν με πίστη και ευσέβεια και έχτισαν μέσα στους αιώνες το οικοδόμημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μεταξύ του βουλγαρικού λαού. Σε όλες τις ενέργειές του ο μακαριστός Πατριάρχης καθοδηγούνταν μόνο από το καλό και με γνώμονα την ευημερία της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας χωρίς να συμβιβαστεί με οτιδήποτε σε αυτά που πίστευε και υπερασπίστηκε σθεναρά ως Χριστιανός, μοναχός, Επίσκοπος και Πατριάρχης αφήνοντας για όλους μας ένα πρότυπο. Ένα πρότυπο από το οποίο, ο καθένας στη δύναμή του, καθοδηγείται σήμερα στην καθημερινή του ζωή και εργασία».

Το Ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ με την παρουσία τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βιδινίου κ. Δανιήλ και τον Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.