Στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος στη νήσο Χάλκη χοροστάτησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επί τη μνήμη του Αγίου Σπυδίωνος, η οποία τιμήθηκε σήμερα εκ μεταθέσεως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Τουρκία στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος και ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Πατριαρχικό Τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των κτητόρων και ευεργετών της σκήτης.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άδικη και ακατανόητη αναστολή λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εδώ και πενήντα χρόνια.

Στην αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο φετινό εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Σκήτη. «Ήρθαμε εδώ να εορτάσουμε τη μνήμη του προστάτου, σεβόμενοι τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», σημείωσε και ακολούθως αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο και τα χαρίσματα του Αγίου «οποίος θα μεσιτεύει στον ουρανό για την απαλαγή από τη φονική νόσο».

«Όσο λίγοι και να είμαστε, οφείλουμε να συνεχίζουμε την φύλαξη των πατρώων. Αυτό είναι απαίτηση της ιστορίας του γένους μας», υπογράμμισε ο Παναγιώτατος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο και τους συνεργάτες του για την σημερινή οργάνωση της εορτής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.