Το γεγονός ότι η ‘’Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας’’ είναι ένα καθαρά πολιτικό σχέδιο και η αναγνώρισή της από μεμονωμένες Τοπικές Εκκλησίες είναι το αποτέλεσμα της αποκλειστικά πολιτικής επιρροής στην οποία υποβλήθηκαν μεμονωμένοι Προκαθήμενοι, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τον ενεργό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo.

Στην προσωπική σελίδα του στο Twitter, ο κ. Πομπέο δήλωσε ότι διαβεβαιώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστήριξαν τη διεθνή αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναφέρει το Τμήμα Πληροφοριών και Παιδείας της Ουκρανικής Ορθόδοξου Εκκλησίας.

«Διαβεβαιώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τη διεθνή αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και βοήθησα τον Μητροπολίτη (Επιφάνιο Ντουμένκο) να αποφύγει τη ρωσική επιρροή», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποφάσισε σε πολλά μέτωπα (στον αγώνα) με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης και της θρησκευτικής ελευθερίας».

Υπό το φως αυτών των δηλώσεων, οι αιτιολογήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου σχετικά με κάποια ιερά καθήκοντα που πρέπει να εκπληρώσει πριν την Ουκρανική Ορθοδοξία ακούγεται ιδιαίτερα κυνική.

Ο Αμερικανός πολιτικός, συνειδητά ή όχι, έδειξε ότι οι Προκαθήμενοι των τεσσάρων Ορθόδοξων Εκκλησιών, υπό την επήρεια πολιτικής πίεσης, ξεπέρασαν τη θρησκευτική τους συνείδηση, και ήρθαν σε κοινωνία με τους Ουκρανούς σχισματικούς.

Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Εκκλησία της Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.