Παρά τις εξ αντικειμένου δυσκολίες, όπως η πυρκαϊά στο Ρητό και η νεροποντή, με την παρουσία πλήθους λαού πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Αυγούστου 2017, η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης από το «Παλιομονάστηρο» στ᾿ «αλώνι της Αγίας Μαρίνης», όπου και η έδρα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Της Ι. Λιτανείας προηγήθηκε Ι. Παράκλησις στο ιστορικό παλαιό Καθολικό της Ι. Μονής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος πρόθυμα απεδέχθη την παράκλησι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ι. Μονής, λόγω προγραμματισμένης απουσίας του, και ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στις αρετές της Παναγίας μας.

Τον άγιο Ζιχνών πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, π. Πρόδρομος Αργυρόπουλος εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, π. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος, οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Ηλιόπουλος, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Νεμέας – Κλεωνων, π. Νικόλαος Κοντογιάννης, π. Άγγελος Τσελώνης, π. Άγγελος Λιάκης και ο Διάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετα το πέρας του «Οδοιπορικού» και στην «πανηγυρίστρα» της Ιεράς Μονής, αφού εψάλησαν τα Εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την γυναικεία Χορωδία Χιλιομοδίου, ομίλησε δι᾿ ολίγων ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο Πρωτ/ρος π. Παντελεήμων Ρωμέσης, εκ μέρους της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε ονομαστικώς όλους όσους συμμετείχαν στην Ι. Λιτανεία, Πολιτικούς, Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Δημοτικές κ.λ.π. Αρχές του Τόπου μας, το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους για την δωρεάν μεταφορά των πιστών στο «Παλιομονάστηρο», το πλήθος των πιστών, που ευλαβικά οδοιπόρησε επί μία ώρα, την φιλαρμονική, την χορωδία, τον φιλόχριστο Στρατό, τον ευαγή Κλήρο, την Αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού, η οποία και έψαλε, και γενικώς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησι του «Οδοιπορικού», ευχόμενος όπως η χάρις εκ του θαυματουργού Ι. Εικονίσματος της Παναγίας της Φανερωμένης επισκιάζει όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως την Πατρίδα μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.