Σχόλιο του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη σχετικά με τον Ιερέα που πέταξε τα ράσα, μια είδηση που κανει το γυρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις.

Εν έτει 2020 η τεχνολογία ανθίζει , η παιδεία και κουλτούρα του Έλληνα δυστυχώς κινείται σε πτωτική τροχιά.

Σε μια εποχή που το διαδικτυο κυριαρχεί, η πλειονότητα των ανθρώπων αναλώνονται στην κενότητα, στην επιφάνεια. Κυνηγούν την εφήμερη αναγνωρισιμότητα μέσω των like στο facebook, instagram, twitter. Αναζητούν την ευτυχία σε views στο youtube.

Πραγματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δεν υπάρχει. Όλοι κάθονται με ένα κινητό στο χέρι, αναζητώντας μιαν άλλη ζωή, λαμπερή αλλά ψεύτικη, για να κοροιδέψουν λίγο τον εαυτό τους.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινομενα του ΙΕΡΕΑ ΣΤΑΡ. Ιερείς που υπάρχουν ουσιαστικά μέσω των social media. Ποστάρουν διαρκώς αναρτήσεις, που πήγαν σινεμα, ποια ταινία είδαν, τι αγόρασαν, που ταξίδεψαν και από κάτω βροχή τα like.

Κάποιοι θα πουν πως έτσι ΄΄πιάνουν΄΄΄τη νεολαία. Έτσι αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των νέων.

Μπορεί να είναι και έτσι.

Υπάρχουν όμως και άλλοι Ιερείς.

Οι αφανείς ήρωες, οι Ακρίτες. Εκείνοι που δίχως πόρους, δίχως ιδρύματα και επιδοτήσεις, παλεύουν κάθε μέρα για το Χριστό, για τον συνάνθρωπο.

Και δεν παιρνουν κανένα like σαν ανταμοιβή.

Ένα παιδί που επιδιώκει δημοσιότητα διαλαλεί με υπερηφάνεια πως ΄΄πέταξε τα ράσα΄΄ και λαμβάνει τη μερίδα που του αναλογεί από την αρένα της δημοσιότητας.

Η αρένα που τώρα τον εξυμνεί σε ένα μήνα θα τον καταπιεί.

Ενώ ο Ακρίτας Ιερέας, σε ένα μακρινό και ξεχασμένο χωριό της χώρας μας θα βαστάει γερά. Θα σωζει τις ψυχές μας.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.