ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΑΣΘ: Παρατείνεται η ταλαιπωρία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη μιας και νέα απεργία στον ΟΑΣΘ προκηρύχθηκε για αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες στάσεις εργασίας κάνοντας λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες εξού και προχωρά σε απεργία αύριο.

Πριν από λίγο το δ.σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού αποφάσισε για αύριο 5 Οκτωβρίου 2018 να πραγματοποιήσει στάση εργασίας τις πρωινές ώρες αλλά και μετά τις 19:00 το απόγευμα μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Σε λίγο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Συνδικάτο Εργαζομένων για την απεργία.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν την τροπολογία πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική, ενώ τονίζουν ότι θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα αύξηση το κόστος μετακίνησης των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία διαφωνούν με την προσπάθεια επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού στα λεωφορεία.

Η τροπολογία κατατέθηκε προχτές το βράδυ στο σχέδιο νόμου «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» και επιτρέπει ουσιαστικά «να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ότι αφορά το εορτολογιο τις νηστείες
ψυχοσαβατα γενικά την εκκλησία...
Ευχαριστώ.