ΟΑΣΘ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ: Την απόφαση για 24ωρη απεργία από αύριο Πέμπτη πήραν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες, μέσω της οποίας εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Από σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 19.00 μέχρι και το πέρας της βάρδιας, ενώ αύριο θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, με προσωπικό ασφαλείας να πραγματοποιεί ορισμένα δρομολόγια.

Η τροπολογία κατατέθηκε χτες το βράδυ στο σχέδιο νόμου «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» και επιτρέπει ουσιαστικά «να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Συνδικάτο έκανε λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες εξού και προχωρά σε απεργία αύριο.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

ΟΑΣΘ Απεργία αύριο – Λεωφορεία

Παράλληλα χαρακτηρίζουν την τροπολογία πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική, ενώ τονίζουν ότι θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα αύξηση το κόστος μετακίνησης των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την προσπάθεια επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού στα λεωφορεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.