ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Την παράταση για την κατάθεση δικαιολογητικών που αφορά 3.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 25 έως 29 ετών, υποψήφιους του προγράμματος κατάρτισης με voucher, ανακοίνωσε ο αρμόδιος ιστότοπος (voucher.gov.gr). Τα επίσημα στοιχεία για τις αιτήσεις στην προκήρυξη 7Κ/2019 (μόνιμες προσλήψεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας) εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

ΟΑΕΔ voucher: Παράταση για την κατάθεση των δικαιολογητικών

Την παράταση για την κατάθεση δικαιολογητικών που αφορά 3.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 25 έως 29 ετών, υποψήφιους του προγράμματος κατάρτισης με voucher, ανακοίνωσε ο αρμόδιος ιστότοπος (voucher.gov.gr).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχετικά με την Πρόσκληση «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», η καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ωφελούμενους στον πάροχο της επιλογής τους και η ανάρτηση αυτών στην ειδική ιστοσελίδα, παρατείνεται έως την Παρασκευή 14-02-2020.

Επιπλέον, η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης των ωφελουμένων παρατείνεται έως τις 21-02-2020 ενώ η καταληκτική ημερομηνία έναρξης του τμήματος της θεωρητικής κατάρτισης παραμένει στις 28-02-2020.

ΑΣΕΠ- 7Κ/2019

Τα επίσημα στοιχεία για τις αιτήσεις στην προκήρυξη 7Κ/2019 (μόνιμες προσλήψεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας) εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Για την πλήρωση 35 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν συνολικά 4.195 αιτήσεις υποψηφίων.

Οι πιθανότητες επιτυχίας διαμορφώνονται περίπου στο 1:120. Δηλαδή 1 θέση διεκδικείται από 120 υποψηφίους.

Το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 34.234.

ΟΠΕΚΕΠΕ

AGROTICA 2020: Στη σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων με σήματα ποιότητας αναφέρθηκε ο Σέρκος Χαρουτουνιάν, πρόεδρος του γεωργικού οργανισμού ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο κ. Χαρουτουνιάν επεσήμανε πως ζητούμενο σήμερα είναι η ποιότητα και η καινοτομία των προϊόντων και η υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Σέρκο Χαρουτουνιάν έχει σήμερα πιστοποιημένα 110 προϊόντα ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης).

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Η πιστοποίηση των μακεδονικών προϊόντων με σήματα ποιότητας καθώς και οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που αντιμετωπίζουν απασχόλησαν εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στην ισχυρή τάση που υπάρχει παγκοσμίως για κατοχύρωση προϊόντων με βάση την προέλευσή τους (Π.Ο.Π.) κάνοντας λόγο για έναν αγροτικό τομέα που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η υφυπουργός στάθηκε και στη σημασία της εκπόνησης του εθνικού στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027) ενώ μίλησε και για τη «μάστιγα των ελληνοποιήσεων προϊόντων» προαναγγέλλοντας αυστηρά μέτρα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν.

«Η κατοχύρωση των προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ισχυρό ανάχωμα για να αντιμετωπιστούν οι ελληνοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.