ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα ανεργίας 2020. Τι γίνεται με το επίδομα των 400 ευρώ

ΟΑΕΔ : επίδομα 400 ευρώ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την τελευταία παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων μέχρι σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου.

Ετσι, οι δικαιούχοι που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΡΑ

Παράταση έως 15 Ιουνίου για τις μισθώσεις δικαιωμάτων χωρίς γη

Από τις 19 Ιουνίου 2019 και μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 θεωρείται αποδεκτή η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης δικαιωμάτων βασική ενίσχυσης χωρίς γη, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα ανεργίας 2020

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αγρότες του ΟΑΕΔ μπορούν να εργάζονται στον κλάδο τους χωρίς να διακόπτεται το επίδομα ανεργίας τους, επισημαίνεται σε τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΟΑΕΔ – Περιστασιακή εργασία εγγεγραμμένων ανέργων

1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

2. Η ως άνω απασχόληση εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.