ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Η μοριοδότηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται, υπό επεξεργασία, νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 152 υπαλλήλων μόνιμου προσωπικού.

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία

Πέραν της εργασίας διάρκειας 8 μηνών, θα έχει την δυνατότητα ο ωφελούμενος της κατάρτισης σε ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της επιλογής του, σε διάφορες ειδικότητες, όπως την δωρεάν απόκτηση πιστοποίησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αναγνωρισμένης από τον ΑΣΕΠ, κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θα αμείβεται από τον δήμο.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Η μοριοδότηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα.
Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια.

ΑΣΕΠ – 152 πρόσληψη υπαλλήλων

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται, υπό επεξεργασία, νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Αφορά στην πρόσληψη 152 μονίμων υπαλλήλων.

Η προκήρυξη των 152 μονίμων θα ακολουθήσει σε έκδοση τους διαγωνισμούς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης (187 θέσεις) και Υγείας (1.209)
Η προκήρυξη αφορά την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και τους εποπτευόμενους φορείς του
Από το συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 122 αφορούν τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό και οι 30 διοικητικούς

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.