ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Σταδιακά από τις 15 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και όλα τα αεροδρόμια της χώρας ώστε να υποδεχθούν τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες προέλευσης.

Υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία: Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και τα οργανωμένα κάμπινγκ, ενώ από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπο τουριστικά καταλύματα.

Σταδιακά από τις 15 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και όλα τα αεροδρόμια της χώρας ώστε να υποδεχθούν τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες προέλευσης.

Σε περίπου 15 σελίδες περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν φέτος τα τουριστικά καταλύματα, το πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν κρούσματα κορονοϊού, τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων αλλά και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Οι οδηγίες χωρίζονται σε δύο μέρη, το πρωτόκολλο τουριστικών καταλυμάτων και το πρωτόκολλο για τα οργανωμένα κάμπινγκ.

Τα ερωτήματα, φυσικά, παραμένουν και η κυβέρνηση ακόμη να δώσει σαφείς απαντήσεις για το εάν μπορούν όλες οι περιοχές και επιχειρήσεις να είναι στον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας σε λίγες μόλις ημέρες.

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση τις πολυαναμενόμενες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον οδικό χάρτη της λειτουργίας του τουριστικού τομέα, τα περιβόητα «υγειονομικά πρωτόκολλα» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και τα κίνητρα σε ταξιδιώτες και επιχειρηματίες για την σταδιακή επάνοδο της τουριστικής βιομηχανίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση και βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού και των 4 υπουργών θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους» και Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΣΔ.

Όπως είπε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια των χθεσινών ανακοινώσεων τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί σχετική διαφημιστική καμπάνια.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις.

Εκτιμάται ότι ο εσωτερικός τουρισμός φέτος θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Αφορά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία και οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 250.000.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.