Ενσωμάτωση όλων των νησιών του Β.Α Αιγαίου και των Δωδεκανήσων στις 10ήμερες δωρεάν διακοπές. Η σχετική παροχή υφίσταται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ με την ίδια αιτιολογία της αυξημένης μεταναστευτικής ροής στα νησιά αυτά.

Δωρεάν συμμετοχή για όλους τους ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχους εισοδήματος ΚΕΑ με παράλληλη παροχή ενός επιδόματος διατροφής ή της ημιδιατροφής για όλους όσους έχουν ανάγκη βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι εισοδήματος ΚΕΑ προκειμένου να κάνουν χρήση των επιταγών.

– Ενσωμάτωση στους δικαιούχους του προγράμματος των συνταξιούχων που έχουν καταβάλλει εισφορές και δεν έχουν λάβει καμιά παρόμοια παροχή από το 2012 που καταργήθηκε ο ΟΕΕ καθώς και των υπαλλήλων ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ με αυξημένα εισοδηματικά πλαφόν. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η απορροφητικότητα του προγράμματος και θα ενισχυθεί ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις.

Παράταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2022 έτσι ώστε να διατεθούν τα κονδύλια του προγράμματος των 30.000.000 ευρώ και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιήσουν τις 370.000 χορηγηθείσες επιταγές

– Κατάργηση του αποκλεισμού ενεργοποίησης των επιταγών σε καταλύματα της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας έτσι ώστε να μπορούν για παράδειγμα οι δικαιούχοι άνεργοι που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας να μεταβούν στην Σαρωνίδα, στο Σούνιο κ.α χωρίς να υποχρεούνται να ξοδέψουν για ακτοπλοϊκά και μεταφορικά έξοδα.

Είναι αντιφατικό και οξύμωρο από τη μια να μην δίνεις επιδόματα ανεργίας στο 85% των ανέργων αλλά να τους χορηγείς επιταγές κοινωνικού τουρισμού για να πάνε λίγες ημέρες δια κοπές. Αλήθεια με τί χρήματα θα κάνουν διακοπές οι άνεργοι; Με τί χρήματα θα πληρώσουν τα μεταφορικά τους έξοδα;

Παρότι δηλαδή στην Χώρα υπήρχε γενικό lockdown από τον Οκτώβριο 2020 και ήταν εν τοις πράγμασι αδύνατο να ενεργοποιηθούν οι επιταγές με αποτέλεσμα το πρόγραμμα αντί για 12 μήνες τελικώς να έχει διάρκεια συνολικά μόνο 4 μήνες, δυστυχώς δεν αποφάσισαν την ισόχρονη παράταση οκτώ μηνών έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι επιταγές που έχουν στα χέρια τους οι δικαιούχοι.

Όμως η αδικία σύμφωνα με την Αδέσμευτη φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για τους δικαιούχους του φετινού προγράμματος είναι διπλή αφού στις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης ΟΑΕΔ αναφέρεται ρητά ότι οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής κάθε δεύτερη χρονιά ανεξαρτήτως εάν έκαναν χρήση της επιταγής τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.