ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: προσλήψεις 81 μόνιμων υπαλλήλων ΑΣΕΠ σε 22 φορείς του Δημοσίου. ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία έρχεται τον Μάρτιο

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – Χρονοδιάγραμμα

Μολονότι είχε γνωστοποιηθεί ότι η νέα ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία θα προκηρυχτεί τον Ιανουάριο του 2020, έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου και χιλιάδες άνεργοι του ΟΑΕΔ βρίσκονται στην αναμονή, οπότε η παράταση μάλλον θα πάει μέχρι Μάρτιο.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, εγκρίθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) και βγήκε η κατανομή των θέσεων ανά Δήμο.

H νέα προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορά θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ), υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων σε όλη τη χώρα.

Η νέα Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ θα δώσει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους με χαμηλά προσόντα.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – Αναλυτικές πληροφορίες

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2020.

Συνολικά αναμένεται να ανοίξουν 36.500 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από μακροχρόνια ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ καθαρά. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία – Ειδικότητες

Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να είναι χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων (στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες) με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης. Η πιστοποίηση πραγματοποιείται μέσω εξετάσεων τις οποίες διενεργούν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

ΑΣΕΠ προσλήψεις 81 μόνιμων υπαλλήλων

ΑΣΕΠ

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου διαγωνισμού είναι η κατανομή των θέσεων σε 22 φορείς του Δημοσίου.

Θα προσληφθούν συνολικά 81 μόνιμοι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και κατηγορία εκπαίδευσης έχει ως εξής:

Ελληνική Στατιστική Αρχή 2 θέσεις (ΠΕ, ΔΕ)
Αιγινήτειο 3 (ΤΕ, ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. 2 ( ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. 3 (ΔΕ)
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 1 (ΔΕ)
Υπ. Εσωτερικών (ΟΤΑ Α΄) 7 (ΔΕ)
Ιερών Μητροπόλεων Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας & Κομοτηνής, Αργολίδας και Σάμου, Ικαρίας & Κορσέων 5 (ΠΕ, ΔΕ)
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών 1 ( ΠΕ)
ΑΕΜΥ 1 (ΤΕ)
Υπουργείο Δικαιοσύνης 12 ( ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)
Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων 8 (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)
ΑΟΣΑΚ 1 (ΔΕ)
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης 1 (ΔΕ)
ΟΠΕΚΑ 9 (ΠΕ, ΤΕ)
ΕΛΓΑ 5 (ΠΕ)
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/ΓΕΝ/ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 6 ( ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ)
Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ 10 (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Εύβοιας ΑΕ 12 (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.