ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Μετατίθεται για τις αρχές Απριλίου ο Β’ κύκλος (αφορά 3.000 προσλήψεις) της δράσης του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.500 ανέργων νέων σε φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των θέσεων. Ξεκινά το πρόγραμμα - Κοινωφελής Εργασία και δείτε ποιους αφορά για φέτος το 2019.

Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία θα έχουν οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα του ΟΑΕ∆, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ΤΕ,ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Το πρόγραμμα (Κοινωφελής εργασία) θα αναρτηθεί στο site του Οργανισμού στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές τις επόμενης.

Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί σε 56 δήμους και 37 εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση για την σύνδεση του επερχόμενου προγράμματος (κοινωφελής εργασία) με το νέο (αυξημένο) κατώτατο μισθό των 650 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά την δημοσίευση του προγράμματος.

Αυτοί που ωφελούνται είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α)μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

β)άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

γ)άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.