ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται σε αναμονή για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το ενδιαφέρον των ανέργων είναι μεγάλο, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει έστω και μία προσωρινή εργασία, σε τόσους και τόσους ανέργους

Καθημερινά βρίσκονται σε αναμονή χιλιάδες άνεργοι για την έκδοση και την δημοσίευση του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις 8.933 θέσεις, σε 57 δήμους και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως καταλαβαίνει κανείς 650 ευρώ στην αγορά εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα, δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα, αφού οι περισσότερες δουλειές, έχουν έναν μισθό της τάξεως των 400 ή των 500 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα οι άνεργοι που θα προσληφθούν σε μία από τις θέσεις που θα προκηρυχθούν στα Κοινωφελή Προγράμματα του ΟΑΕΔ, θα έχουν ως μισθό 650 ευρώ από τα 495 που έπαιρναν. Θα υπάρξει δηλαδή μία αύξηση που θα φτάσει τα 155 ευρώ για τους νέους δικαιούχους του προγράμματος.

Το ενδιαφέρον βέβαια έγινε ακόμα μεγαλύτερο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι τα όσα ψηφίστηκαν για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού, έχουν να κάνουν και με το μισθό των δικαιούχων του προγράμματος.

Τα 650 ευρώ κατώτατος μισθός αφορούν ασφαλώς και τον ιδιωτικό τομέα, άρα όσοι εργάζονται αυτή τη στιγμή με μισθούς των 300, των 400 ή και των 500 ευρώ, θα δουν έτσι και αλλιώς μία αύξηση στην μισθοδοσία τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.