ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ : Το κυλιόμενο ωράριο έχει παραταθεί έως και 31 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης ανά μισή ώρα. Εντός 2ώρου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται και να αποχωρούν σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Όλα τα μέτρα για εργαζόμενους που ισχύουν τον Ιανουάριο

-Το μέτρο των αναστολών έχει παραταθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου τόσο για κλειστές όσο και για πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιανουάριο θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 € ενώ όσοι μείνουν σε αναστολή κάποιο χρονικό διάστημα εντός του Ιανουαρίου θα πάρουν αναλογία επί του ποσού των 534 ευρώ

-Μέχρι 31 Ιανουαρίου ισχύει και  η υποχρεωτική τηλεργασία του 50% των εργαζομένων μιας επιχείρησης, στις περιπτώσεις που η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί μέσω της εξ αποστάσεως εργασίας. Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται στην επιχείρηση  πρόστιμο 3.000 ευρώ.

-Το πρόγραμμα Συνεργασία έχει παραταθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Καλύπτει το 60% επί της απώλειας του μισθού του εργαζόμενου που εντάσσεται στον μηχανισμό ενώ καλύπτεται από το κράτος το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.

Πώς θα πληρωθούν τα επιδόματα που έληξαν

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Για όσους ανέργους έληξε  η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογο θα είναι και το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας που θα λήξουν μέσα στον Ιανουάριο. Δηλαδή το ποσό που θα αφορά τον πρώτο μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου ενώ η καταβολή του ποσού που θα αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.