ΟΑΕΔ: Νέα νομοθετική ρύθμιση έρχεται για τα προγράμματα ΟΑΕΔ και που ενδέχεται να επηρεάσει και το επίδομα ανεργίας. Νομοθετική ρύθμιση για την σύνδεση των μισθών στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με το νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ πρόκειται να εκδόσει η υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, το προσεχές διάστημα. Δείτε τις αλλαγές από 1 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως ανέφερε η αρμόδια Υπουργός κα Έφη Αχτσιόγλου, από την 1η Φεβρουαρίου 2019 εκτός από τις αυξήσεις στις αποδοχές για τις νέες δράσεις κοινωφελούς, θα αυξηθούν – αναδρομικά – και οι μισθοί για εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη σε αντίστοιχες θέσεις.

Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα επηρεαστεί από τον αναπροσαρμοσμένο κατώτατο μισθό είναι οι επερχόμενες 8.993 προσλήψεις σε 56 δήµους και 37 φορείς όλης της χώρας.

Οι επιτυχόντες της δράσης θα λάβουν τον αυξημένο μισθό των 650 ευρώ (546 ευρώ καθαρά), κάτι που όμως κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε τροποποίηση της απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς το μισθολογικό κόστος (άρθρο 9) για τις αμοιβές των δικαιούχων αναπροσαρμόζεται πλήρως.

Να σημειωθεί πως η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας του ΟΑΕΔ αυξάνεται από τα 586,08€ στα 650€ ενώ το επίδομα ανεργίας αυξάνεται στα 400 ευρώ από 360 ευρώ σήμερα λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Να θυμίσουμε πως αυξάνεται ο κατώτατος μισθός 2019 και έρχονται σημαντικές αλλαγές σε επιδόματα και ανέργους αφού επηρεάζονται άμεσα οι τριετίες από την αύξηση κατώτατου μισθού ενώ η συνολική αύξηση- που για τους νέους έως 25 ετών αγγίζει το 27%- αφορά σε 880.000 εργαζομένους, άνεργους και επιδοματούχους, διαμορφώνοντας ένα εντελώς νέο πεδίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα, καθώς συμπαρασύρει αμοιβές και επιδόματα.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.