ΟΑΕΔ: Ο ΟΑΕΔ προκηρύσσει συνολικά 8933 νέες θέσεις εργασίας στα προγράμματά του για φέτος 2019 ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση για την σύνδεση του επερχόμενου προγράμματος (κοινωφελής εργασία) με το νέο (αυξημένο) κατώτατο μισθό των 650 ευρώ.

Μετατίθεται για τις αρχές Απριλίου ο Β’ κύκλος (αφορά 3.000 προσλήψεις) της δράσης του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.500 ανέργων νέων σε φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των θέσεων (κοινωφελής εργασία).

Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία θα έχουν οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα του ΟΑΕ∆, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ΤΕ,ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Το πρόγραμμα (Κοινωφελής εργασία) έχει αναρτηθεί στο site του Οργανισμού.

Οι προσληφθέντες (8.933 θέσεις εργασίας) θα λάβουν αναδρομικά τις αυξήσεις του Φεβρουαρίου με το μισθό του Μαρτίου.

Οι άνθρωποι που ωφελούνται είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.