ΟΑΕΔ 8933: Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (OAED.GR) η Δημόσια Πρόσκληση για τα προγράμματα που αφορούν ανέργους και η κοινωφελής εργασία. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις 8933 θέσεις εργασίας. Με δηλώσεις της η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη τόνισε πως η μη αμειβόμενη εργασία επιτελείται κατά 75% από γυναίκες.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ σημείωσε πως σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν και μπαίνουν μαζικά στην αγορά εργασίας όπως και μέσα στην κρίση, γιατί ήθελαν να στηρίξουν το οικογενειακό εισόδημα και συνεχίζουν τώρα να συμμετέχουν μπήκαν γύρω στις 300.000 επιπλέον γυναίκες στην αγορά εργασίας κατά την διάρκεια της κρίσης.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 η Κοινωφελής Εργασία από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ και ανοίγει ο δρόμος για τις 8933 θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας τονιζει ότι οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Να σημειωθεί πως η Κοινωφελής εργασία έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αιτήσεις στο OAED.GR – Οδηγίες

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη ξενοδοχειακή επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένος χρήστης στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Τέλος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.