Ο Εντιμ. υπουργός Οικονομικών του Οντάριο κ. R. Phillips, επισκέφθηκε την Ι.Αρχιεπισκοπή Καναδά, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, αφού καλωσόρισε τον υπουργό τον ξενάγησε στα γραφεία και τους χώρους της Αρχιεπισκοπής.

Ο υπουργός Phillips επισκέφθηκε για πρώτη φορά και το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Ι. Αρχιεπισκοπής στον Καναδά και επίσης συζήτησε με τον Υπουργό για τη βυζαντινή εικονογραφία της εκκλησίας. Στη συνέχεια, ο υπουργός είδε τη βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής και τις εγκαταστάσεις της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο.

Μετά την περιήγηση στα γραφεία της Ι. Αρχιεπισκοπής και την ιδιωτική κατοικία του Αρχιεπισκόπου, οι δύο ηγέτες είχαν εκτενή συζήτηση στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου, για διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Οντάριο και η κοινωνία γενικότερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είναι μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έθεσε το θέμα της δεινής κατάστασης των χριστιανών στην Τουρκία, καθώς και στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός διεβίβασε τις ευχές του πρωθυπουργού κ. Doug Ford στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε ειλικρινά τον υπουργό Phillips που επισκέφτηκε την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά και τον παρεκάλεσε να διαβιβάσει στον πρωθυπουργό κ. Ford την αγάπη και την εκτίμησή του και τις ευχές του για πρόοδο και προκοπή στις προσπάθειες της κυβέρνησής του για εξασφάλιση μιας ευημερούσας και ενωμένης κοινωνίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.