Η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να.

Αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

-Θα κλείνει προς το παρόν το αντίστοιχο «παράθυρο» για το Δημόσιο, κάτι που ωστόσο είχε, προηγουμένως, αφήσει ορθάνοιχτο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προσδιορίζοντας μάλιστα και την, μέσω Πειθαρχικού, διαδικασία.

Τελικώς, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, η κυβέρνηση, παρότι, όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, το αρχικό σχέδιο του Μαξίμου περιλάμβανε και απολύσεις ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων, έκανε πίσω μπροστά στις αντιδράσεις.

Απόλυση ιερέων
Σύμφωνα, ωστόσο, με αποκλειστικές πληροφορίες δεν ήταν τόσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζόμενων στο Δημόσιο, που οδήγησαν σε οπισθοχώρηση τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν ότι στην περίπτωση που προχωρούσε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε αυτούς θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι ιερείς, οι οποίοι, ως γνωστόν, αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο και είναι, βεβαίως, δημόσιοι υπάλληλοι.

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, θα οδηγούσε σε πογκρόμ απολύσεων ιερέων, καθώς, όπως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενημερώθηκε αρμοδίως από την Αρχιεπισκοπή, το Μέγαρο Μαξίμου, σημαντικό ποσοστό των ιερέων παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μην ανοίξει τέτοιο κεφάλαιο, που θα διερρήγνυε (αναγκαστικά) τις σχέσεις Μαξίμου -Αρχιεπισκοπής ή αλλιώς Πολιτείας -Εκκλησίας.

Και βεβαίως, μετά και τις παροτρύνσεις αρμοδίως, το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, που στηρίζονται στις ψήφους του χριστεπώνυμου πληρώματος, το… πήραν αλλιώς.

Έτσι, η Εκκλησία, άθελά της, έσωσε τους δημοσίους υπαλλήλους, από τις απολύσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.