Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ελλογιμ. κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Ομοτιμ. Καθηγητή και Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, την Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο στην Πόλη, και τον Εντιμ. κ. Χριστόδουλο Μαργαρίτη, Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Υφυπουργού.

Ο Παναγιώτατος με αφορμή την αυριανή εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο κ. Κατσανιώτης του απένειμε τιμητικώς τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της, αλλά και στον κόσμο, καθώς και για την Ομογένεια της Πόλης.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Φώτο: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.