Εκ του αρχιεπισκοπικού Γραφείου.

Στο πλαίσιο επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Ελλάδος κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το μεσημέρι τής Δευτέρας 15 Νοεμβρίου τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρέσβη τής Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο για μισή και πλέον ώρα στο αρχιεπισκοπικό γραφείο. Ο Μακαριώτατος, στη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκε στο εθνικό θέμα και την ανάγκη ενίσχυσης τού τομέα άμυνας, εφόσον η Κύπρος ευρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ημικατοχής.
Ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Μακαριώτατο, του ευχήθηκε με την ευκαιρία τής πρόσφατης ονομαστικής εορτής του και ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, της οποίας τυγχάνει από όλους στο νησί κατά την παραμονή του.
Προηγουμένως, ο κ. Χαρδαλιάς και η συνοδεία του επισκέφθηκαν ανάμεσα σε άλλα και τον Τύμβο Μακεδονιτίσσης, όπου βρίσκονται τα μνήματα Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων τής Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή τού 1974.
Πριν την ολοκλήρωση τής σημερινής συνάντησης στην Αρχιεπισκοπή, ο κ. Χαρδαλιάς προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα συλλεκτικό αντίγραφο χειρόγραφου Ευαγγελίου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και ο Μακαριώτατος αντιπροσέφερε μία αργυρή αναπαράσταση τού εκχριστιανισμού των Κυπρίων τής Πάφου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.