Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυκας Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο θα επισκεφθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης.

Στον κ. Διαματάρη έχει ανατεθεί και το Χαρτοφυλάκιο των Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Ελληνορθόδοξης Διασποράς.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο υπό την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Διαματάρης ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους εκκλησιαστικούς ηγέτες την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Τις επόμενες εβδομάδες θα εξακολουθήσει τις επισκέψεις του στα πρεσβυγενή Πατριαρχεία ξεκινώντας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο είναι δεύτερο τη τάξει έπειτα από το Οικουμενικό.

Ο κ. Διαματάρης θα παρευρεθεί στον Αγιασμό που θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 10 για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Σχολείο και την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και από εκεί την κοινότητα της Μεταμορφώσεως στην Κορόνα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γενικό Πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, για τη λειτουργία και τις ανάγκες του Γενικού Προξενείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.