Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018 στον αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ο Άγιος Βασίλειος» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη δεκαετή προσφορά του Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία (2008-2018). Τη γιορτή άνοιξε ο Διευθυντής του Σταθμού π. Ηλίας Βουρβουριώτης καλωσορίζοντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Στην ομιλία του ο π. Ηλίας γύρισε το χρόνο δέκα χρόνια πίσω, ημέρα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2008, όπου χτύπησε το τηλέφωνό του και ο Σεβ. Μητροπολίτης του ζήτησε να συναντηθούν στο γραφείο του.

Είχε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης κ ήταν διάκονός του και θεώρησε ότι κάποια ιεροπραξία θα είχαν. Στη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος του ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να του αναθέσει τη Διεύθυνση του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Απάντησε ότι θα το σκεφτεί και ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί, παίρνοντας την αφοπλιστική απάντηση από τον Μητροπολίτη μας «το σκέφτηκα και το αποφάσισα, πάρε χαρτί και γράψε τι θα κάνεις για να ξεκινήσει ο σταθμός την νέα σχολική χρονιά αφού πρέπει άμεσα να εξοπλιστεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει».

Από το «πάρε χαρτί και γράψε» του 2008 βρισκόμαστε στο 2018. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, άγνωστο και πρωτόγνωρο αλλά έπρεπε άμεσα να εξοπλιστεί, να στελεχωθεί και να ολοκληρωθεί για να λειτουργήσει.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα 321 παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στην πρώτη δεκαετία. Ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξε στο πρόσωπό του με την ανάθεση της διεύθυνσης του νεόδμητου τότε ιδρύματος και έκανε την απειρία του εμπειρία 10 χρόνων.

Ζήτησε από το Σεβασμιώτατο να ευχηθεί να συνεχίσει το έργο του ο Βρεφονηπιακός Σταθμός για πολλές δεκαετίες και να μαθαίνει στα παιδιά την αλήθεια για τα ιδανικά και τους ήρωες της Πατρίδας μας, για την Ορθόδοξη πίστη μας και για την αξία της οικογένειας.

Στη συνέχεια τα παιδιά του βρεφικού και του προνηπιακού τμήματος, παρουσίασαν την γιορτή που είχαν ετοιμάσει με τη βοήθεια του διδακτικού προσωπικού.
Συγκινητική στιγμή ήταν όταν παιδιά προηγούμενων ετών, που παρευρέθησαν στην γιορτή μετά από κλήρωση αφού δεν ήταν δυνατόν και τα 321 παιδιά να είναι παρόντα, ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν μαζί μας τις αναμνήσεις τους από την βρεφική και προνηπιακή τους ηλικία.

Τη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, αλλά κυρίως στους γονείς, μίλησε για την αξία της οικογένειας, για το συζυγικό θεσμό και για τα παιδιά που χωρίς αυτά δεν υπάρχει καμιά ελπίδα στο κόσμο για κάτι καλύτερο.

Στη συνέχεια μοίρασε, όπως κάθε χρονιά, τα ενθύμια, δίνοντας την πολύτιμη ευχή του σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε το αναμνηστικό περιοδικό δεκαετίας που ετοίμασε με πολύ μεράκι η διεύθυνση του Σταθμού, ενώ προσφέρθηκαν από τον πλούσιο μπουφέ γλυκά και αναψυκτικά, που ευγενικά προσέφεραν οι γονείς.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ εόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ εόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του


Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ εόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.