ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΠΛΕΥΣΗΣ ανέφερε τα εξής: Λογια που πρεπει να ακουστούν και να πεισακουστουνναπο πολλους.

Εν συνεχεία πόσταρε κείμενο του Ευδόκιμου Τσολακίδη:

Διαχωρισμος Κράτους-Εκκλησιας χθες… ναι, χθες… διοτι χθες εγινε σε ολες τις χωρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομενης και της Τουρκιας (απο το 1922) Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που δεν το εχει διαχωρισει… γι αυτο εχουμε τοσους ψεκες!
Τι σημαινει διαχωρισμος εκκλησίας-κράτους:
Γεννιέσαι: οι γονείς σου σού δίνουν όνομα το οποίο αναγράφεται στο πιστοποιητικό γεννήσεως σου εκείνη την στιγμή. Αν θέλουν να σε βαφτίσουν αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορεί ο παπάς να δίνει επίσημα έγγραφα του κράτους.
Αν θέλεις να παντρευτείς ο μόνος γάμος που πρέπει να αναγνωρίζεται από την πολιτεία πρέπει να είναι ο πολιτικός. Αν θες να παντρευτείς και με θρησκευτικό, δικαίωμά σου. Δεν μπορεί ο παπάς να δίνει επίσημα έγγραφα του κράτους.
Όταν πεθάνεις κηδεύεσαι με πολιτική κηδεία για να βγει το πιστοποιητικό θανάτου κι αν θες ταυτοχρόνως κάνεις και θρησκευτική και πάλι είναι δικαίωμά σου.
Στα σχολεια ουτε αγιασμος ουτε προσευχη ουτε θρησκευτικα συμβολα οπως και σε ολο το δημοσιο (στρατος, δικαστηρια κλπ) ουτε στην βουλη ουτε πουθενα.
Τόσο απλά.
Εν κατακλείδι: Η θρησκεία, η πίστη κι όλα αυτά τα μεταφυσικά είναι προσωπική απόφαση και επιλογή του καθενός. Το κράτος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να έχει σχέση μ’ αυτά τα πράγματα.
Για τα αυτονόητα που αλλου τα χουν λυσει εδω και 200 και πλεον χρονια πρέπει να γίνει ολόκληρος αγώνας.
Ας γινει…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.