Αναφέρει η Μητρόπολη Δημητριάδος:

Το τριήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Βόλου και στο Ναό της Αγίας Κυριακής (Εργατικές Κατοικίες) ιερό λείψανο της Αγίας, που θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και θα παραμείνει στο Ναό για προσκύνηση και ευλογία των πιστών ενοριτών και των ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων, ως εξής:

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

6.30 μ.μ. Υποδοχή του ιερού λειψάνου στα Προπύλαια του Ναού της Αγίας Κυριακής.

7 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο

8.30 μέχρι 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

6.30 μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

7.30π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας Κυριακής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ.

Ο Βόλος υποδέχεται το Ιερό Λείψανο της Αγίας Κυριακής-πρόγραμμα

Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού, το έτος 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.

Η δε Κυριακή παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό, και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Τότε η παρθένος κόρη του απάντησε: «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή. Και τα λαμπρότερα από τα επίγεια πράγματα είναι προσωρινά, όπως τα άνθη και κούφια, όπως οι σκιές. Σήμερα, έπαρχε, είμαι όμορφη, αύριο μια άσχημη γριά.

Να κάνω, λοιπόν, κέντρο της ζωής μου την ομορφιά μου; Την αξία της, όμως, τη γνώρισα στις ρυτίδες, που την περιμένουν και στον τάφο που την καλεί. Νόμισες, λοιπόν, ότι θα κάνω την τερατώδη ανοησία, να χάσω την αιώνια λαμπρότητα για να μείνω λίγο περισσότερο στη γη; Γι’ αυτό στο ξαναλέω, έπαρχε: είμαι και θα είμαι στη ζωή και στο θάνατο χριστιανή». Εξοργισμένος ο Ιλαριανός, σκληρά τη βασάνισε και διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη, προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.